Jan van Genten en Kauribomen - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Amy Diest - Schuddeboom - WaarBenJij.nu Jan van Genten en Kauribomen - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Amy Diest - Schuddeboom - WaarBenJij.nu

Jan van Genten en Kauribomen

Door: Amy

Blijf op de hoogte en volg Amy

16 November 2009 | Nederland, Amsterdam

He, he eindelijk een computer om onze verslagen te kunnen schrijven. Het heeft wat voeten in de aarde gehad. Maar oke, daar gaan we.
Eerst met z'n zessen ontbeten in het hotel. Daarna om half negen met de bus naar Muriwai Beach om de Jan van Genten kolonie van dichtbij te bekijken. Het is prachtig weer, blauwe lucht geen wolkje te bekennen en 24 graden.
Een fantastisch gezicht de Jan van Genten, die ijverig bezig zijn om hun nesten te bouwen en te broeden.
Dan terug in de bus en gaan we onderweg koffie drinken. Daar k
zien we een pukeko, een echte Nieuw Zeelandse vogel. Om daarna ergens te stoppen om een lunch te kopen en door te rijden naar Waitakere Ranges Natuurpark; een oerbos waar de kauribomen al meer dan 1000 jaar groeien. We lopen een mooie route van 1 1/2 uur om de kauriebomen en vele andere te kunnen bewonderen. Dan gaan we terug naar het hotel en spreken we af om met elkaar, 6 stuks de Skytower op te gaan. Een 328 meter hoge toren met een gigantisch uitzicht over Auckland. Het is het hoogste gebouw van het zuidelijk halfrond. Je kan er ongeveer 80 km uitkijken en wij hadden prachtig weer dus ......
's avonds ergens in de haven van Auckland gegeten.

• 16 November 2009 - 10:58

Caroline:

Toren met lift of...?

• 16 November 2009 - 11:54

Herman:

g0ed dat alles prima gaat behalven dan de bus en de toren zeker niet gelopen of wel

• 16 November 2009 - 12:13

Cleo:

Hoi Amy,

Klinkt wel allemaal fantastisch hoor, op wat kleine hobbels na zoals bussen die in de fik vliegen enzo...

En zo te lezen zijn de mensen ook leuk om mee op te trekken! Fijn voor jullie zeg.

Groetjes vanuit het druilerige grijze NL

Cleo

Amy

En ja we gaan wederom naar Nieuw Zeeland. Mijn pa en ik hebben nu een camper gehuurd om naar plekken te reizen waar we de vorige keer nog niet zijn geweest of juist wel en we het vreselijk graag nog een keer willen beleven.

Actief sinds 06 Okt. 2009