een lange tocht naar Fox Glacier - Reisverslag uit Fox Glacier, Nieuw Zeeland van Amy Diest - Schuddeboom - WaarBenJij.nu een lange tocht naar Fox Glacier - Reisverslag uit Fox Glacier, Nieuw Zeeland van Amy Diest - Schuddeboom - WaarBenJij.nu

een lange tocht naar Fox Glacier

Door: Amy

Blijf op de hoogte en volg Amy

05 December 2009 | Nieuw Zeeland, Fox Glacier

Vanmorgen vroeg vertrokken 8.00 want we moeten een heel eind rijden. We gaan van Queenstown naar Wanaka. Het gebied waar we doorrijden is heel ruig en vaak koud, vooral in de winter en in het voorjaar waren er veel overstromingen door de vele rivieren die er liggen. Zo rond 1861 sloeg de goudkoorts toe in dit gebied en werd elke vierkante mm grond uitgezeefd op goud. Vlakbij Cromwell stoppen we bij een fruitkraam om wat vitaminen in te slaan. Dan door naar Wanaka naar Puzzling World. Dit bestaat uit een aantal schots en scheef gebouwde huisjes en een doolhof. Er zijn hier fascinerende optische illusies te zien, hologrammen en veel Escher. We drinken er een kop koffie en gaan dan richting Haastpas. We rijden door een woest en ruig gebied met heel veel mooie natuur. Heel ongerept gebied met bossen die ondoordringbaar zijn. We rijden langs een groot meer Lake Hawea en op de kaart ligt er nog een meer Lake Wanaka, maar doordat we door een soort van kloof rijden, kan je de twee meren niet tegelijk zien. Dan komen we in het werelderfgoed gebied Mount Aspiring Natuur Park en rijden we echt in het regenwoud. Het is een echt regenwoud wat het regent inmiddels ook en volgens Frank is dit nou het echte Nieuw Zeelandse weer! Door de vele regenval aan de West Coast is de vegetatie van een uitbundige schoonheid. Alle bomen dragen jasjes van mos en overal groeien varens in vele varieteiten. Het is jammer dat het misschien niet helder is maar de wolken die langs de bergen kruipen zijn ook fantastisch om te zien. We maken een kleine wandeling naar een mooie waterval bij de rivier de Haast en het is dan even droog. Je kijkt je ogen uit als jezelf door het regenwoud loopt; zo mooi, het is net niet echt. We moeten verder en in het plaatsje Haast lunchen we; verder zijn we niets tegengekomen zo onherbergzaam gebied is het.
Dan gaan we een stukje langs de kust, Tasman Zee; weinig van te zien want het regent opnieuw. Toch blijft de tocht erg mooi en uiteindelijk bereiken we om ongeveer 6 uur Fox Glacier. Daar kunnen we weer zelf koken en dat doen we dan ook. Ons huisje en dat van Fetze & Inge moeten we delen met Tonny en Dieles. Geen probleem, hoewel het eigenlijk niet klopt, maar we eten toch met elkaar. Ik koop kip, rijst met kerriesaus en iedereen smult er goed van. Een zeer geslaagde maaltijd op 2 pitjes voor 9 personen en net ff anders dan al die restaurantmaaltijden.