De overtocht - Reisverslag uit Picton, Nieuw Zeeland van Amy Diest - Schuddeboom - WaarBenJij.nu De overtocht - Reisverslag uit Picton, Nieuw Zeeland van Amy Diest - Schuddeboom - WaarBenJij.nu

De overtocht

Door: Amy

Blijf op de hoogte en volg Amy

22 November 2009 | Nieuw Zeeland, Picton

We konden wat later opstaan want de bus zou om 9 uur vertrekken naar Wellington City. Het weer was wat regenachtig en we hebben beslotyen om daardoor niet naar de botanische tuin te gaan. Dat heeft weinig zin in de regen. We zijn naar het Te Pappa museum gegaan. Een mooi museum met kunst, historie en veel doe-dingen voor kinderen. En heel byzonder gratis toegankelijk. Om 12 uur vertrokken we met de bus naar de haven om in te checken voor de boot naar Picton. Dus moeten we ook afscheid nemen van onze chauffeur Melcom, want de bus en dus ook de chauffeur gaan niet meer naar het Zuidereiland. Dat is wel raar want hij hoort er zo bij. De boot vertrekt om 14.05 volgens de info. We checken onze bagage in en dan is het wachten tot het zover is om de boot op te gaan. We gaan de boot binnen en zoeken allemaal een plekje ergens op de boot. Tijdens de reis lopen we wat heen en weer en kijken we af en toe aan dek. Het weer is niet echt fantastisch dus de meeste mensen zitten gewoon binnen. De reis duurt 3 uur en uiteindelijk komen we om 17.15 uur weer van boord in Picton op het Zuidereiland. We moeten de bagage ophalen en op zoek naar de nieuwe bus met een nieuwe chauffeur. Onze nieuwe chauffeur heet Pieter en het is echt ff wennen, want natuurlijk lijkt hij absoluut niet op Melcom.
We komen in het hotel aan en hebben tot half 8 de tijd; dan moeten we eten. In de tussentijd gaan we nog ff kleding wassen, want het is een van de laatste mogelijkheden. Heerlijk gegeten en op tijd naar bed want morgen moeten we heel vroeg weg.

• 24 November 2009 - 14:30

Anuschka:

Wat zonde van de botanische tuin, maar wel een leuke alternatief om naar het museum te gaan. Grappig dat de chauffeur ook een deel van het reisgezelschap wordt en een nieuwe zal nog wel even wennen zijn. Hopelijk ontpopt hij zich tot een waardige vervanger!

Kussssss

Amy

En ja we gaan wederom naar Nieuw Zeeland. Mijn pa en ik hebben nu een camper gehuurd om naar plekken te reizen waar we de vorige keer nog niet zijn geweest of juist wel en we het vreselijk graag nog een keer willen beleven.

Actief sinds 06 Okt. 2009