Meren en nog een meren - Reisverslag uit Omarama, Nieuw Zeeland van Amy Diest - Schuddeboom - WaarBenJij.nu Meren en nog een meren - Reisverslag uit Omarama, Nieuw Zeeland van Amy Diest - Schuddeboom - WaarBenJij.nu

Meren en nog een meren

Door: Amy

Blijf op de hoogte en volg Amy

28 November 2009 | Nieuw Zeeland, Omarama

Het is prachtig weer, strak blauw, geen wolkje aan de lucht. Om 8 uur staat er een heerlijk ontbijt klaar en we krijgen ook nog gebakken eieren. We smullen er goed van. We worden om 9 uur door Kylie en Carla uitgezwaaid. We rijden de grindweg terug om dan een stuk richting Christchurch en dan rechts af weg no. 72 in te gaan naar Geraldine. We rijden eerst door ongerepte ruige bergen, kortom de middle of nowhere. Om dan weer uit te komen op de vele velden met vee en hier en daar een boerderij. Elk stukje grond dat bewerkt kan worden, wordt ook benut voor vee of voor gewassen. In Geraldine kopen we een kop koffie om na een korte drinkpauze weer verder te gaan naar Lake Tekapo. Het is een route die weer vanaf Geraldine in heuvels overgaat en daarna worden het bergen met vele mooie uitzichten; overal groeien velden vol lupine in alle kleuren van geel, wit, rose, rood tot diep paars. Prachtig om te zien. We stoppen bij Lake Tekapo om een klein kerkje te bekijken en een standbeeldje van een schapenhond. Deze is er gekomen omdat vroeger de schapenboeren de honden op bepaalde plekken vastbonden om te zorgen dat de schapen er niet voorbij konden, maar doordat de kuddes groot waren en ook de weiden gingen er soms dagen voorbij voordat de honden weer wat te eten kregen. De herder kon alleen zijn werk doen met zijn honden waarop hij kon vertrouwen dus ....... een standbeeld!
Daar bij het meer, wat prachtig blauw turkoois gekleurd is ons broodje gegeten en daarna een wandeling langs het meer gemaakt van ongeveer 2 uur.
Vanaf Lake Tekapo via uitzichtpunt op Mount Cook aan Lake Pukaki gegaan. Daar natuurlijk foto's gemaakt want volgens onze chauffeur Peter zijn er paar jaar ongeveer 16 tot 18 dagen dat Mount Cook (3157 m) zonder wolken te zien is. Dus hadden wij al het geluk van de wereld volgens Peter. Wat een prachtig gezicht de Nieuw Zeelandse Alpen met nog behoorlijk wat sneeuw, dat eigenlijk normaal gesproken veel minder is dan dit jaar. Nog een klein stukje rijden via Twizel naar Omarama waar we overnachten. Totaal ongeveer 230 km gereden. We eten die avond een menu in het hotel en kijken nog ff in het dorp. Nou ja dorp, een straat met een kerk en een winkel en een benzinepomp, dan is het op. Daarna nog een kopje thee met Dielen en Tonny bij ons op de kamer en er is alweer een dag voorbij.

• 28 November 2009 - 14:41

Caroline:

Echt dorp... straat, kerk, winkel, tankstation!

• 28 November 2009 - 21:36

Engel:

Geweldig om als hons zo belangrijk te mogen zijn zij lopen zich inderdaad rot.
    Die wandeling langs het meer zal ook wel mooi zijn geweest.

• 28 November 2009 - 21:38

Engel:

Lachen even plassen bij een ander gelukkig dat die mensen er niet aan kwamen lopen dan had je toch wel iets uit te leggen. En gelukkig dat je al was ge weest want anders had je het toch niet droog gehouden.

• 28 November 2009 - 21:38