De vlucht van Amsterdam - Singapore - Auckland - Reisverslag uit Singapore, Singapore van Amy Diest - Schuddeboom - WaarBenJij.nu De vlucht van Amsterdam - Singapore - Auckland - Reisverslag uit Singapore, Singapore van Amy Diest - Schuddeboom - WaarBenJij.nu

De vlucht van Amsterdam - Singapore - Auckland

Door: amy schuddeboom

Blijf op de hoogte en volg Amy

18 November 2012 | Singapore, Singapore

Donderdag 15 november heel vroeg opgestaan en om half 7 mijn pa opgehaald en doorgereden naar Schiphol. Herman heeft ons weggebracht. Afscheid genomen en toen kijken waar we naar toe moesten. Het inchecken was zo gedaan, koffers waren samen geen enkel probleem en toen moesten we natuurlijk wachten tot we door de douane konden. Gelukkig onze schoenen mochten aan blijven en we moesten door een soort scan, weer een nieuwe uitvinding. En dan wederom wachten tot we het vliegtuig in mochten. Hehe we zaten op rij 44 en natuurlijk boven de vleugel. Jammer maar helaas. En wederom werd het wachten, vanwege de mist vertrok het vliegtuig een uur later dan de bedoeling was. In het vliegtuig kregen we al snel te eten, niet heel fantastisch maar je kiest wat je lekker vindt. Naast me zat een mevrouw uit Zuid Afrika en die kwam uit Londen en ging naar Bangkok. Gezellig zitten kletsen met haar en dat was gelijk een goede oefening met mijn Engels.Van slapen kwam niet veel, veel te druk om me heen en ja ik blijf natuurlijk te nieuwsgierig! Kwamen uiteindelijk op vrijdag 16 november aan om 6.30 uur in Singapore aan en moesten bijna gelijk weer inchecken
voor ons vliegtuignaar Nieuw Zeeland, maar gelukkig zat de vlindertuin bij de gate waar we moesten inchecken dus die hebben we nog even bezocht. Niet heel groot maar wel prachtige vlinders!
Opnieuw door de douane en in geweldige lounge stoelen zitten wachten tot we het vliegtuig in mochten.
Dat kon pas om half 10 in plaats van 8.50 uur en wederom werden we ontvangen met een ontbijt. Daar had ik absoluut geen trek in, was al volgestopt in het vorige vliegtuig. We hadden gelukkig wind mee liet de captain ons weten en daardoor zouden we zelfs eerder in Nieuw Zeeland aankomen. De wind bedroeg af en toe zelfs meer dan 220 km, waardoor onze snelheid tot een max van 1119 km per uur ging.
Uiteraard zat ik weer naast iemand en deze keer een hele gezellige Zwitserse dame. Ook hier honderuit mee gekletst in het Engels dat had haar voorkeur. Wel wat gedommeld maar niet echt geslapen. Een fantastisch gezicht was het moment dat we boven Australie vlogen en dat we van de dagzone naar de nachtzone overgingen. In het ene raampje zag je een zonsondergang terwijl in het andere raampje het volkomen donker was. Aanvliegend richting Nieuw Zeeland zag je Auckland als een groot verlicht sprookje liggen. Een fantastisch gezicht en we landen om 23.25 uur. Dan als je het vliegtuig mag verlaten ga je eerst door een soort van douane die allerlei over je verblijf wil weten, hoe lang je blijft en waar je gaat verblijven en waar je van plan bent om naar toe te gaan etc. Daarna wachten op je bagage en dan door de douane, hier een soort van scan om te kijken of je geen planten, etenswaren, vlees, zuivelproducten etc. bij je hebt en op de ouderwetse manier fouilleren.
Dan mag je als alles oke is doorlopen en gaan we op zoek naar onze shuttle die ons naar het hotel zou brengen. Ik spreek een jongen aan die daar stond en die bleek van ons hotel te zijn. Dat schoot op. We waren om 01.00 in het hotel en het was dus inmiddels zaterdag geworden. Raar gevoel, het is net of je een dag gemist hebt.
Snel gedouched en daarna lekker naar bed om even bij te tanken tot de volgende morgen.

• 18 November 2012 - 09:26

Caroline:

Die dag- nachtzone,
    Dat had ik me nooit gerealiseerd

• 18 November 2012 - 11:21

Caroline:

Daar ben ik weer even. Nu vanaf de iPad, want telefoon had ruzie met waarbenjij.nu.
    veel plezier op alweer een geweldige reis. Met een jaren jongere pa nog wel! Ben jij inmiddels ook 30 ;) ?
    Daan en ik gaan vanmiddag naar Walking with Dinosaurs. Ook leuk :)
    Geniet, en groeten aan je vader

• 18 November 2012 - 13:12

Marianne:

Typisch wij zitten ook altijd boven de vleugel. Naar China was het ook weer raak. Hoe krijgen andere mensen dat voor elkaar? Maar jullie een hele fijne tijd samen.

• 20 November 2012 - 10:45

Linda :

Hoi Amy,

Fijn dat jullie goed aangekomen zijn!

Have fun!
    Linda