Even 'snel' de camper ophalen
Door: Amy Schuddeboom
Blijf op de hoogte en volg Amy
18 November 2012 | Nieuw Zeeland, Auckland
Van een lekker ontbijt genoten en de spullen ingepakt en naar beneden gegaan om een discount-taxi te bestellen bij de balie, zoals ik te horen kreeg toen ik de camperverhuurder belde op het gratis telefoonnummer.
Bij de balie kregen we te horen dat het hotel ons wel even wilde wegbrengen, dat was geen enkel probleem. Het was niet heel erg ver weg en een vriendelijke Engelse jongen uit Manchester bracht ons weg en zei nog bij het afscheid dat als we weer terug waren we ook konden bellen om opgehaald te worden. Maar helaas gaan we op de terugweg via Christchurch dus ....... daar hebben we niets aan, maar wel leuk aangeboden.
Om even voor half 11 waren we bij het verhuurbedrijf en melden wij ons bij de balie, onze papieren lagen klaar en of we even wilde wachten dan kwam er een Hollandse dame om met ons de rest van de papierwinkel in te vullen. Wij wachten en wachten ........en ik ben om 11 uur maar eens gaan vragen hoe of wat. Een aardige jongen van een andere verhuurder (Kea) zei ik wil die mensen wel even helpen hoor, geen probleem. Wij blij en de papieren werden snel ingevuld. Eén probleempje mijn vader werd door het computersysteem niet als bestuurder geaccepteerd met zijn leeftijd (84), maar er werd na wat heen en weer gepraat een oplossing gevonden. Zijn leeftijd werd op 65 jaar gezet en toen was er geen enkel probleem! Ik wist niet dat je op die manier jonger kon worden, hahaha.
De camper werd opgehaald en aan ons uitgelegd en toen ik vroeg waar de stoeltjes ed waren die wij erbij gehuurd hadden, was het oeps, ik geloof dat ik de verkeerde camper heb opgehaald.
Om een lang verhaal kort te maken, het nummerbord scheelde 1 cijfer en hij had de verkeerde gepakt. Dus die camper was helemaal niet voor ons!
En bij nader onderzoek bleek dat de camper die voor ons bestemd was nog niet eens was schoongemaakt. Het ging zeker nog 45 minuten duren, maar we kregen wel een blad met koffie aangeboden van hem.
Eindelijk, eindelijk om 14.00 werd onze camper naar voren gereden en konden we wederom uitleg krijgen, nu wel van het Hollandse meisje en rond 14.15 uur konden we dan toch vertrekken in de regen helaas, maar het was niet koud. (20gr)
Met een automaat rijden had ik nog nooit gedaan, maar dat is niet echt moeilijk, behalve dat je af en toe naar je pookje graait die er niet is......
Links rijden valt ook erg mee, je gaat namelijk niet rechts rijden als iedereen links rijdt! Dus je past je aan en gaat gewoon mee en het went heel snel.
Op zoek gegaan naar een winkel om wat inkopen te doen. Eindelijk gevonden en het een en ander uitgezocht. We vroegen om aardappelen en ze had er helaas nog 3, nou ja daar doen we het dan maar mee! Verderop vonden we nog een soort van groente marktje waar we groente en fruit hebben gekocht. De weg gezocht naar het noorden, want daar wilde we heen. Alleen hadden we even niet gezien op de kaart dat ons vliegveld in Zuid-Auckland lag, want er bleken 2 vliegvelden te zijn. Toen we daar achter kwamen was het zo geregeld en moesten we dwars Auckland door om richting het Noorden te gaan. Het was gelijk een hele goede ervaring in het links rijden!!! Na zo'n 60 km zagen we een bord campground en zijn die bordjes gevolgd, we kwamen uit bij een mooie camping maar er zat een hek voor met een cijferslot. Na het bord gelezen te hebben, bleek dat je kon bellen met een bepaald telefoonnummer, dus dat gedaan en ja hoor het lukte ons om daar te mogen kamperen. Je noemt je naam, je autonummer, betaalt NZ$ 24,= met je creditcard en krijgt de cijfercode en dan kan je erop. We stonden op een mooie plek in Wenderholm Regional Park.
Het regende af en toe nog steeds, maar de vogels lieten zich er niet door hinderen, want toen we daar net stonden, zagen we al een paartje 'fantails', een 5-tal 'pukekos' en verschillende 'tuis'. Het was een soort 'wetland' waar we stonden. Schitterend om te zien.
We hebben niet veel honger en besluiten om een broodje met de net gekochte aardbeien te eten en dan lekker naar bed te gaan, want we zijn beiden best moe!
18 November 2012 - 07:56
Marja:
Fijn dat alles zo gesmeerd verloopt, geniet er lekker van samen -
18 November 2012 - 09:30
Engel:
Lieve Schatten.
Wat een gedoe zeg met die camper maar als je even wacht krijg je hem dan ook.
En dan zo snel jong worden lijkt mij wel wat dien ze dan ook verder op nog iets aan je lijf?
Ik wil dat dan wel horen.
Niks voor jou Amy om niet te weten dat er twee vliegvelden zijn.
Dat van die Camping is wel een beetje her kenbaar.
Wat fijn dat de vogels je lomen begroeten.
Ik hoop dat jullie lekker hebben gegeten en geslapen.
kijk nu al weer uit naar het volgende verslag.
Liefs en veel genot samen.
18 November 2012 - 09:55
Anoesjka:
Hoi Amy.
Wat een onderneming die vlucht, maar fijn om te horen dat je goed bent aangekomen.
En nu genieten ;)
xxx -